Güvenlik ve BT: Canva senkronizasyonu
Kahoot! Canva tasarımlarınıza ve profilinize salt okunur erişim izni ister. Yalnızca bağlantının devam etmesi için gerekli olan oturum açma jetonlarını ve temel Canva hesap bilgilerini saklar.
Canva senkronizasyonu sayesinde Canva tasarımlarınızı Kahoot!’a aktarabilirsiniz! ve bunları bir Kahoot'ta slayt olarak kullanmak. Bu makale, BT yöneticileri ve güvenlik denetçileri için hazırlanmıştır. Kahoot!'un neleri kapsadığını anlatıyor. Bağlı bir Canva hesabında hangi bilgilere erişim sağlanabileceği, hangi bilgilerin saklandığı ve erişimin nasıl kaldırılacağı.
Canva'ya bağlanma nasıl gerçekleşir?
Canva'ya giriş yaparak ve Kahoot!'un erişim iznini onaylayarak Canva'yı bağlayabilirsiniz. Canva şifreniz hiçbir zaman Kahoot! ile paylaşılmaz.
- Kahoot'ta! Yaratıcı olarak, Canva'dan slaytları içe aktarmayı seçin.
- Canva oturum açma penceresi açılır. Canva sitesinde oturum açın ve istenen izinleri inceleyin. Canva hesabınız birden fazla ekibe veya çalışma alanına erişim hakkına sahipse, onaylamadan önce “Bir ekip seçin” açılır menüsünden ilgili ekibi seçin.
- Onayladığınızda, Canva Kahoot!’a gönderir. tek seferlik bir yetkilendirme kodu.
- Kahoot!'un sunucuları, bu kodu Canva ile değiştirerek bir erişim jetonu alırlar. Bu jeton şifrelenmiş olarak Kahoot!'un veritabanında tutulur ve hiçbir zaman tarayıcınızda saklanmaz.
- Kahoot! Canva sunumlarınızı gösterir; böylece içe aktarmak veya senkronize etmek üzere bir tanesini seçebilirsiniz.
Tarayıcınız, Kahoot!'tan gelen açılır pencerelere izin vermelidir! Canva oturum açma penceresinin açılması için.
Kahoot! hangi izinlere sahiptir? i̇stek?
Kahoot! Canva’dan üç adet salt okunur izin (OAuth kapsamı) talep eder. Bu uygulama, tasarımlarınızı düzenleyemez, silemez veya paylaşamaz; ayrıca Canva hesabınızda yeni tasarımlar oluşturamaz.
Kapsam |
Erişim |
Kahoot! Nedir? bunu şu amaçla kullanır: |
| tasarım:meta | Oku | Tasarımlarınızın başlığı, son güncelleme tarihi ve sayfa sayısı gibi meta verilerini görüntüleyerek tasarımlar arasında göz atabilir ve bir tasarım seçebilirsiniz |
| tasarım:içerik | Oku | Bir tasarımın içeriğini görüntülemek ve örneğin resim olarak dışa aktarmak, böylece sayfaları bir Kahoot’a eklenebilsin |
| profil | Oku | Canva profilinizi ve hesap bilgilerinizi (örneğin, Canva kullanıcı adınızı) okumak; böylece hangi hesabın bağlı olduğunu görebilirsiniz |
Kahoot! hangi verileri toplar? mağaza mı?
Kahoot! Sizi çevrimiçi tutan kimlik bilgilerini ve birkaç Canva hesap tanımlayıcısını saklar. Canva şifrenizi kaydetmez.
| Veriler | Neden saklanıyor? | Ne kadar süre |
| Erişim jetonu ve yenileme jetonu | Hadi Kahoot! Giriş yaptıktan ve erişimi onayladıktan sonra, yukarıdaki izinler çerçevesinde Canva hesabınız adına işlem yapabilirsiniz | Bağlantı şu anda 4 saat sonra sona eriyor |
| Canva kullanıcı kimliği ve ekip kimliği | Hangi Canva hesabı ve ekibinin bağlı olduğunu belirleyin | Hesap bağlıyken |
| Canva görünür adı | Hangi Canva hesabının bağlı olduğunu göster | Hesap bağlıyken |
Canva tasarımlarınızın listesi, uygulamayı her açtığınızda Canva'dan alınır ve kaydedilmez. Bir tasarımı içe aktardığınızda veya senkronize ettiğinizde, sayfaları resim olarak dışa aktarılır ve eklediğiniz diğer tüm içerikler gibi Kahoot’unuzda slaytlar olarak kaydedilir.
Canva bağlantısını nasıl kesebilirim?
Kahoot! üzerinden bağlantıyı sonlandırabilirsiniz. ya da istediğiniz zaman Canva'dan. Canva içe aktarma panelini açın, hesap menüsünü açın ve Canva'dan çıkış yapmayı seçin. Bu işlem, Kahoot!’taki Canva oturumunu sonlandırır.
Daha önce içe aktardığınız slaytlar, bağlantınızı kestikten sonra da Kahoot’larınızda kalır. Bunları yeniden senkronize etmek için Canva'yı yeniden bağlamanız gerekir.
BT yöneticileri için SSS
-
Kahoot! kullanılabilir mi? Canva tasarımlarımızı değiştirebilir veya silebilir miyiz? Hayır. Bu üç izin de salt okunurdur. Kahoot! tasarımları görüntüleyebilir ve dışa aktarabilir, ancak bunları düzenleyemez, silemez, paylaşamaz veya oluşturamaz.
-
Kahoot! var mı? Hesaptaki tüm tasarımları görebilir miyim? Kahoot! Yalnızca, oturum açmış Canva kullanıcısının yetkilendirme sırasında seçilen belirli ekip veya çalışma alanı içinde görüntüleme iznine sahip olduğu tasarımlara erişilebilir. Seçici yalnızca sunumları listeler. Diğer takımlara ait tasarımlar veya sunum formatına uymayan tasarımlar görünmez. Kahoot! Bir tasarımı yalnızca bir Kahoot’a içe aktarıldığında veya senkronize edildiğinde kaydeder.
-
Kahoot! var mı? Hesaptaki tüm tasarımları görebilir miyim? Kahoot! Oturum açmış Canva kullanıcısının erişebileceği tasarımları görüntüleyebilir. Seçici yalnızca sunumları listeler. Kahoot! Bir tasarımı yalnızca kullanıcı onu içe aktardığında veya senkronize ettiğinde kaydeder.
-
Kahoot! var mı? Canva şifrelerini saklamak mı? Hayır. Giriş işlemi Canva'nın web sitesinde gerçekleştirilir. Kahoot! sadece bir jeton alır.
-
Ağımızda nelere izin vermemiz gerekiyor? Kahoot!'tan açılır pencerelere izin verin! ve Canva’nın oturum açma ve API alan adlarına erişim. Kuruluşunuz, Canva’ya bağlanabilecek üçüncü taraf uygulamaları kısıtlıyorsa, bir Canva yöneticisinin Kahoot! uygulamasını onaylaması gerekebilir.
-
Canva Sync'i kimler kullanabilir? Canva senkronizasyonu Kahoot!’ta kullanılabilir. slayt senkronizasyonu içeren planlar
0 yorum
Yorum yazmak için lütfen oturum açın: oturum aç.