Beveiliging en IT: Canva-synchronisatie
Overzicht van vraagt om toegang met alleen-lezenrechten tot je Canva-ontwerpen en -profiel. Het slaat alleen de inlogtokens en de basisgegevens van het Canva-account op die nodig zijn om de verbinding in stand te houden.
Met Canva Sync kun je je Canva-ontwerpen importeren in Kahoot! en ze als dia’s in een Kahoot gebruiken. Dit artikel is bedoeld voor IT-beheerders en beveiligingsbeoordelaars. Het gaat over wat Kahoot! waartoe je toegang hebt via een gekoppeld Canva-account, welke gegevens daar worden opgeslagen en hoe je de toegang kunt intrekken.
Hoe het koppelen van Canva werkt
Je koppelt Canva door je aan te melden bij Canva en de toegang voor Kahoot! goed te keuren. Je Canva-wachtwoord wordt nooit gedeeld met Kahoot!.
- In de Kahoot! Als maker kun je ervoor kiezen om dia’s uit Canva te importeren.
- Er wordt een inlogvenster van Canva geopend. Log in op de website van Canva en bekijk de gevraagde machtigingen. Als het Canva-account toegang heeft tot meerdere teams of werkruimten, selecteer dan het betreffende team in de vervolgkeuzelijst ‘Selecteer een team’ voordat je je keuze bevestigt.
- Zodra je dit goedkeurt, stuurt Canva een bericht naar Kahoot! een eenmalige autorisatiecode.
- De servers van Kahoot! wisselen die code uit met Canva in ruil voor een toegangstoken. Het token is versleuteld en wordt bewaard in de database van Kahoot!; het wordt nooit in je browser opgeslagen.
- Overzicht van toont je Canva-presentaties, zodat je er een kunt kiezen om te importeren of te synchroniseren.
Je browser moet pop-ups van Kahoot! toestaan. totdat het inlogvenster van Canva wordt geopend.
Welke machtigingen heeft Kahoot! aanvragen?
Overzicht van vraagt om drie alleen-lezen Canva-machtigingen (OAuth-bereiken). Het kan je ontwerpen niet bewerken, verwijderen of delen, en het kan geen nieuwe ontwerpen aanmaken in je Canva-account.
Toepassingsgebied |
Toegang |
Wat is Kahoot! gebruikt het voor |
| ontwerp:meta | Lezen | De metagegevens van je ontwerpen bekijken, zoals de titel, de datum van de laatste update en het aantal pagina’s, zodat je door de ontwerpen kunt bladeren en er een kunt kiezen |
| ontwerp:inhoud | Lezen | De inhoud van een ontwerp bekijken en deze exporteren, bijvoorbeeld als afbeeldingen, zodat de pagina’s ervan aan een Kahoot kunnen worden toegevoegd |
| profiel | Lezen | Je Canva-profiel en accountgegevens lezen, bijvoorbeeld je Canva-gebruikersnaam, zodat je kunt zien welk account is gekoppeld |
Welke gegevens verzamelt Kahoot! winkel?
Overzicht van slaat de tokens op waarmee je verbonden blijft, evenals enkele identificatiegegevens van je Canva-account. Het slaat je Canva-wachtwoord niet op.
| Gegevens | Waarom wordt het opgeslagen? | Hoe lang |
| Toegangstoken en vernieuwingstoken | Laten we Kahoot! spelen namens je Canva-account handelen, binnen de hierboven genoemde machtigingen, nadat je je hebt aangemeld en de toegang hebt goedgekeurd | De verbinding verloopt momenteel na 4 uur |
| Canva-gebruikers-ID en team-ID | Bepaal welk Canva-account en welk team zijn gekoppeld | Zolang het account is gekoppeld |
| Weergavenaam in Canva | Je laten zien welk Canva-account is gekoppeld | Zolang het account is gekoppeld |
De lijst met je Canva-ontwerpen wordt elke keer dat je de app opent opgehaald uit Canva en wordt niet opgeslagen. Wanneer je een ontwerp importeert of synchroniseert, worden de pagina’s ervan als afbeeldingen geëxporteerd en als dia’s in je Kahoot opgeslagen, net als alle andere inhoud die je toevoegt.
Hoe kan ik Canva loskoppelen?
Je kunt de verbinding vanuit Kahoot! verbreken. of op elk moment via Canva. Open het importvenster van Canva, open het accountmenu en kies de optie om uit te loggen bij Canva. Hiermee wordt de Canva-sessie in Kahoot! beëindigd.
Dia's die je al hebt geïmporteerd, blijven in je Kahoots staan nadat je de verbinding hebt verbroken. Om ze opnieuw te synchroniseren, moet je Canva opnieuw koppelen.
Veelgestelde vragen voor IT-beheerders
-
Kan Kahoot! onze Canva-ontwerpen wijzigen of verwijderen? Nee. Alle drie de machtigingen zijn alleen-lezen. Overzicht van kunnen ontwerpen bekijken en exporteren, maar kunnen deze niet bewerken, verwijderen, delen of aanmaken.
-
Werkt Kahoot! Alle ontwerpen in het account bekijken? Overzicht van heeft alleen toegang tot ontwerpen die de aangemelde Canva-gebruiker mag bekijken binnen het specifieke team of de specifieke werkruimte die tijdens de autorisatie is geselecteerd. De selectielijst bevat uitsluitend presentaties. Ontwerpen van andere teams of in andere formaten dan presentaties zijn niet zichtbaar. Overzicht van slaat een ontwerp alleen op wanneer het in een Kahoot wordt geïmporteerd of gesynchroniseerd.
-
Werkt Kahoot! Alle ontwerpen in het account bekijken? Overzicht van kan de ontwerpen bekijken waartoe de aangemelde Canva-gebruiker toegang heeft. De selectielijst bevat uitsluitend presentaties. Overzicht van slaat een ontwerp alleen op wanneer de gebruiker het importeert of synchroniseert.
-
Werkt Kahoot! Canva-wachtwoorden opslaan? Nee. Je logt in via de website van Canva. Overzicht van krijgt slechts een symbool.
-
Wat moeten we op ons netwerk toestaan? Pop-ups van Kahoot! toestaan en toegang tot de aanmeldings- en API-domeinen van Canva. Als je organisatie beperkingen hanteert voor welke apps van derden verbinding mogen maken met Canva, moet een Canva-beheerder Kahoot! mogelijk goedkeuren.
-
Wie kan Canva Sync gebruiken? Canva Sync is beschikbaar op Kahoot! plannen waarin diavoorstelling-synchronisatie is inbegrepen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.