Podsumowanie 360 Enterprise: Jak przypisywać treści członkom z ograniczonym dostępem i zarządzać nimi
Podsumowanie 360 Enterprise umożliwia organizacjom budowanie kultury ciągłego uczenia się oraz bezpieczne rozszerzanie zakresu szkoleń. Przyjmując pracowników jako członków z ograniczonymi uprawnieniami, tworzysz scentralizowany ekosystem zgodny z wizerunkiem marki, w którym Twój zespół może łatwo uzyskiwać dostęp do przypisanych treści i z nich korzystać – bez konieczności posiadania pełnych licencji twórców. Zapewnienie tych licencji pracowniczych gwarantuje, że Twój zespół będzie miał wszystko, czego potrzebuje do szkoleń z zakresu zgodności z przepisami lub wdrożenia nowych pracowników.
Oto wszystko, co musisz wiedzieć o skutecznym dodawaniu treści, zarządzaniu nimi i przypisywaniu ich członkom zespołu!
Jak zaprosić pracowników do serwisu Kahoot!?
Dodanie członków zespołu to pierwszy krok do stworzenia ekosystemu edukacyjnego.
Konta standardowe
- Zaloguj się do swojego konta Kahoot! zaloguj się i przejdź do sekcji „Zarządzaj członkami”.
- Kliknij Zaproś użytkowników.
- Wprowadź adresy e-mail swoich uczniów, zaimportuj plik CSV lub zaproś ich za pomocą unikalnego linku, który można udostępnić. Upewnij się, że domyślna rola jest ustawiona na „Członek z ograniczonymi uprawnieniami”.
- Kliknij „Wyślij zaproszenie”.
Konta z włączoną funkcją SSO
Jeśli Twoja organizacja korzysta z funkcji pojedynczego logowania (SSO) bez automatycznego przydzielania uprawnień, udostępnij swojemu zespołowi niestandardowy link do Enterprise SSO (magiczny link). Mogą skorzystać z tego linku, aby się zalogować i automatycznie dołączyć do Twojego obszaru roboczego.
Konta z automatycznym przydzielaniem uprawnień (SCIM)
Jeśli nie widzisz przycisku „Zaproś użytkowników”, oznacza to, że w Twojej organizacji włączono funkcję automatycznego przydzielania uprawnień (SCIM). Prosimy o kontakt z działem IT w celu dodania nowych członków za pośrednictwem dostawcy tożsamości.
Jak przypisać treści do pracowników?
Gdy Twoi pracownicy zostaną już wdrożeni, możesz zacząć udostępniać im treści! Jako właściciel, administrator lub członek (twórca) możesz przypisywać kursy, historie i quizy Kahoot bezpośrednio do swojego zespołu.
- Przejdź do serwisu Kahoot!, kursu lub opowieści, którą chcesz udostępnić, a następnie kliknij przycisk „Przypisz”.
- Dostosuj doświadczenia uczestników.
- Wybierz konkretną grupę pracowników, z którą chcesz udostępnić te treści.
- Kliknij przycisk „Przypisz”, aby przesłać zadanie do obszaru roboczego użytkownika.
Gdzie znajdują się przypisane treści? ("Twoja nauka")
Gdy przydzielisz pracownikom materiały, nie będą musieli przeszukiwać skrzynek odbiorczych, aby je znaleźć. „Twoja przestrzeń edukacyjna ” pełni rolę osobistego panelu kontrolnego dla każdego członka zespołu.
- Scentralizowane centrum edukacyjne: Pracownicy mogą przeglądać wszystkie przypisane im kursy, quizy Kahoot oraz zadania bezpośrednio w sekcji „Twoja nauka” w menu po lewej stronie. Zawsze dokładnie wiedzą, co muszą wykonać i w jakim terminie.
- Koniec z zagubionymi linkami: w przeciwieństwie do korzystania z identyfikatora użytkownika, gdzie uczestnicy muszą śledzić rozproszone wiadomości e-mail lub linki, członkowie z ograniczonym dostępem mają wszystko zgromadzone w jednym bezpiecznym miejscu.
- Przejrzysta widoczność postępów: Pracownicy mogą z łatwością śledzić swoje postępy, odróżniać nowe zadania od ukończonych szkoleń oraz od razu wracać do kursów, które już rozpoczęli.
Jak Kahoot! śledzenie postępów i sporządzanie raportów?
Monitorowanie wskaźników realizacji i wyników ma kluczowe znaczenie dla strategii Enterprise L&D.
- Stała historia nauki: Usługa „Limited members” zapewnia stabilną i ciągłą historię nauki każdego użytkownika na przestrzeni czasu. Dzięki funkcji „Player Identifier” uczniowie mogą podawać różne adresy e-mail lub identyfikatory podczas każdej sesji, co może utrudniać spójne śledzenie.
- Zaawansowana analityka: Ponieważ członkowie z uprawnieniami „Limited” są powiązani z przestrzenią roboczą Twojej organizacji, właściciele i administratorzy mogą generować kompleksowe raporty w celu monitorowania zaangażowania, identyfikowania luk w wiedzy oraz wykazania zwrotu z inwestycji w szkolenia.
- Bezpieczny dostęp pracowników dzięki SSO: Dzięki funkcji „Limited members” możesz tworzyć zarządzane konta użytkowników i w pełni kontrolować dostęp do swoich treści. Zapewnia to poziom bezpieczeństwa oraz scentralizowane zarządzanie użytkownikami, których nie jest w stanie zapewnić identyfikator gracza.
Jakie są funkcje związane z bezpieczeństwem i budowaniem wizerunku marki na poziomie korporacyjnym?
- Zautomatyzowane przydzielanie uprawnień w ramach SSO: W przypadku większych zespołów można zautomatyzować zarządzanie użytkownikami poprzez przydzielanie uprawnień w ramach SSO oraz synchronizację plików CSV. Dzięki temu dostęp do firmowych materiałów szkoleniowych mają wyłącznie aktywni pracownicy, a dostęp ten jest automatycznie cofany w momencie odejścia danej osoby z firmy.
- Spersonalizowana identyfikacja wizualna aplikacji: Wybrani członkowie mają dostęp do treści w bezpiecznym środowisku, dostosowanym do potrzeb Twojej firmy poprzez umieszczenie jej logo i kolorów firmowych, co zapewnia elegancką i profesjonalną komunikację wewnętrzną.
Komentarze: 0
Zaloguj się, aby dodać komentarz.