Podsumowanie Obszar roboczy zespołu: Jak dostosować szczegóły zespołu
Dostosuj doświadczenie Kahoot!'ing do potrzeb swojego zespołu, dostosowując szczegóły zespołu. Oto jak skonfigurować przestrzeń roboczą zespołu za pomocą kilku kliknięć.
Aby przejść do ustawień zespołu:
- Zaloguj się na do swojego Kahoot! konto.
- Wybierz obszar roboczy zespołu w którym jesteś właścicielem lub administratorem (administratorzy mają ograniczony dostęp do edycji szczegółów zespołu).
- Kliknij ikonę awatara w prawym górnym rogu.
- Kliknij „Ustawienia”.
- Przeglądaj dostępne zakładki w panelu po lewej stronie.
- Członkowie i licencje
- Role i uprawnienia
- Dostęp do SI
- Analiza użytkowania
- Raporty
- Zarządzaj przesłanymi plikami
- Branding
- Identyfikator gracza
- Integracje
Członkowie i licencje
W tej sekcji można zarządzać członkami obszaru roboczego oraz monitorować wykorzystanie licencji.
- Wyświetl aktualne wykorzystanie licencji (np. ile licencji jest obecnie wykorzystywanych w stosunku do całkowitego limitu).
- Aby dostosować subskrypcję, użyj przycisku „Zarządzaj licencjami”.
- Wyświetl wszystkich użytkowników wraz z takimi informacjami, jak imię i nazwisko, adres e-mail, rola w obszarze roboczym oraz status (aktywny, oczekujący, nie dołączył).
- Za pomocą paska wyszukiwania i filtrów można łatwo znaleźć konkretnych członków.
- Pobierz listę członków obszaru roboczego, korzystając z przycisku „Eksportuj do pliku CSV”.
Role i uprawnienia
- Domyślna rola dla nowych użytkowników
- Uprawnienia dla członków z ograniczonymi uprawnieniami
- Ukryj treści płatne (EDU i przedsiębiorstwa)
- Prywatność (tylko plany EDU)
Domyślna rola dla nowych użytkowników
Tutaj możesz zdecydować, jaka rola będzie domyślnie przypisywana nowym członkom obszaru roboczego zespołu. Rolę tę można później zmienić w ustawieniach zespołu.
Uprawnienia dla członków z ograniczonymi uprawnieniami
Ogranicz członkom o ograniczonych uprawnieniach możliwość tworzenia nowych treści (kahootów, kursów i relacji) i/lub nowych grup. Włącz opcję „Tworzenie treści”, „Tworzenie grup” lub obie, aby zachować wysokie standardy jakości treści i porządek w obszarze roboczym. Zmiany wchodzą w życie natychmiast, zapewniając uproszczoną obsługę, w ramach której przyciski „Utwórz” i linki „Stwórz” są ukryte, a bezpośredni dostęp do twórcy jest zablokowany dla wybranych członków.
W nowej organizacji obie opcje są domyślnie włączone. Po zapisaniu zmiany wchodzą w życie natychmiast dla wszystkich członków z ograniczonymi uprawnieniami w organizacji.
Ukryj treści płatne (EDU i przedsiębiorstwa)
Właściciele przestrzeni roboczych w planach EDU i Enterprise mogą ukryć wszystkie płatne treści (takie jak AccessPass i Marketplace) na całej platformie przed członkami swojej organizacji. Dzięki temu masz pełną kontrolę nad treściami, z którymi mają kontakt Twoi uczniowie i nauczyciele.
Po włączeniu to ustawienie usuwa płatne treści oraz linki do płatnych treści we wszystkich obszarach serwisu, w tym w sekcjach „Nawigacja”, „Odkrywaj”, „Profile”, „Kanały”, „Wyszukiwanie” i „Biblioteka”.
Prywatność (tylko plany EDU)
W tej sekcji możesz sprawdzić swoje ustawienia prywatności. |
Dostęp do SI
Użytkownicy w zespołowych przestrzeniach roboczych, które obejmują dostęp do funkcji AI, mogą używać AI do generowania pytań, ulepszania bloków tekstowych i generowania treści z plików PDF. Właściciele mogą ograniczyć dostęp do funkcji opartych na sztucznej inteligencji w zależności od roli członka w przestrzeni roboczej.
Analiza użytkowania
Przejrzyj ogólne statystyki dotyczące aktywności i zaangażowania zespołu.
Raport
W sekcji Ustawienia raportów możesz zdecydować, kto może uzyskać dostęp do raportów przechowywanych w obszarze roboczym zespołu. Mały tekst pod każdą rolą opisuje domyślny poziom dostępu. Możesz podać dodatkowe informacje za pomocą przycisków przełączania.
Zarządzaj przesłanymi plikami
Zarządzaj wszystkimi plikami, które zespół przesłał do kursów i historii. Gdy członkowie dodają pliki do kursów i relacji, pojawiają się one w tym miejscu, co ułatwia zarządzanie nimi i, w razie potrzeby, ich usuwanie.
Branding
Spersonalizuj środowisko pracy, wykorzystując elementy identyfikacji wizualnej charakterystyczne dla Twojej organizacji.
- Nazwa organizacji: Ustaw nazwę wyświetlaną obszaru roboczego.
- Wybierz kolor: Wybierz główny kolor marki.
- Ikona obszaru roboczego: Prześlij obraz, który będzie służył jako awatar obszaru roboczego (format PNG/JPG, rozmiar: 5 MB).
Ustawienia identyfikatora gracza
W tej sekcji można zmienić domyślny identyfikator obszaru roboczego Identyfikator gracza ustawienia. Gospodarze nadal mają możliwość zmiany tego ustawienia za każdym razem, gdy uruchamiają kahoot. Po zakończeniu pamiętaj, aby kliknąć przycisk „Zapisz ”.
Integracje
Zarządzaj podłączonymi platformami, metodami uwierzytelniania i ustawieniami zabezpieczeń.
Zweryfikowane domeny
Zweryfikuj domenę, aby potwierdzić prawo własności. Dzięki temu nikt inny nie będzie mógł użyć tej domeny do zarejestrowania się w serwisie Kahoot! platforma.
SSO i SCIM
Skonfiguruj funkcję pojedynczego logowania (Single Sign-On) oraz protokół SCIM, aby zapewnić płynne i bezpieczne zarządzanie dostępem w całej organizacji.
Zarządzanie LTI
Skonfiguruj Kahoot! uwierzytelnianie za pośrednictwem działu IT poprzez konfigurację dynamiczną lub ręczną dla obsługiwanych dostawców systemów zarządzania nauczaniem (LMS).
Komentarze: 0
Zaloguj się, aby dodać komentarz.