Jak anulować odnowienie subskrypcji internetowej?
Jeśli chcesz anulować subskrypcję Kahoot i wyłączyć automatyczne przedłużanie subskrypcji w przyszłości, to trafiłeś we właściwe miejsce. W niniejszym przewodniku wyjaśniono, jak zarządzać rozliczeniami w serwisie Kahoot, przejść na niższy plan taryfowy oraz upewnić się, że nie zostaną naliczone opłaty za następny okres rozliczeniowy.
💡 Czy to było pomocne? Subskrybuj nasz kanał Youtube, aby uzyskać więcej wskazówek i Kahoot! samouczki!
Skróty:
- Na czym polega anulowanie?
- Jak anulować (krok po kroku)
- Co stanie się z moją subskrypcją zespołową w przestrzeni roboczej?
- Co się stanie po wygaśnięciu mojej subskrypcji?
- Rozwiązywanie problemów: Co zrobić, jeśli nie widzę przycisku „Anuluj”?
- Najczęściej zadawane pytania
Jak działa anulowanie
Ważne jest, aby zrozumieć, że anulowanie subskrypcji to nie to samo, co usunięcie konta lub skorzystanie z prawa do odstąpienia od umowy.
-
Anulowanie odnowienia subskrypcji oznacza po prostu zatrzymanie przyszłych automatycznych odnowień. Możesz nadal korzystać ze swojego konta i wszystkich jego funkcji przedpłaconych do końca bieżącego cyklu rozliczeniowego. Zazwyczaj można anulować odnowienie bezpośrednio w ustawieniach konta (patrz: Jak anulować).
Anulowanie odnowienia wchodzi w życie z końcem bieżącego okresu przedpłaconego. Do tego czasu użytkownik i członkowie jego obszaru roboczego (w przypadku planu dla zespołu) będą mieli pełny dostęp do funkcji planu. Nie zwracamy już opłaconych składek.
-
Prawo do odstąpienia od umowy (znane również jako okres odstąpienia od umowy) jest inne. Umożliwia to całkowite anulowanie subskrypcji ze skutkiem natychmiastowym i otrzymanie zwrotu pieniędzy. Opcja ta jest zazwyczaj dostępna tylko w krótkim okresie czasu, zazwyczaj 14 dni od pierwotnej daty zakupu. W zależności od jurysdykcji, przycisk do wycofania subskrypcji może znajdować się w profilu użytkownika -> w sekcji Zarządzaj subskrypcją. Możesz także skontaktować się bezpośrednio z naszym zespołem pomocy technicznej.
Należy pamiętać, że usunięcie konta w ciągu 14 dni od zakupu subskrypcji nie uruchamia prawa do odstąpienia od umowy. Subskrypcja nie zostanie automatycznie zwrócona po usunięciu konta.
Jak anulować grę w Kahoot! subskrypcja internetowa
- Zaloguj się na swoje konto i otwórz menu ustawień konta.
-
Z listy „Ustawienia” wybierz opcję „Rozliczenia ”.
-
Na stronie rozliczeniowej kliknij opcję „Zarządzaj subskrypcją”, aby przejść do bezpiecznej strefy płatności.
-
W sekcji „Subskrypcja” kliknij opcję „Anuluj subskrypcję”.
- Postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami, aby potwierdzić swoją decyzję.
Nasz system poprosi Cię o potwierdzenie, że chcesz anulować subskrypcję. Subskrypcję uznaje się za prawidłowo anulowaną po otrzymaniu w systemie potwierdzenia o jej anulowaniu (patrz poniżej). Pamiętaj, aby postępować zgodnie z instrukcjami i potwierdzać anulowanie do momentu wyświetlenia powiadomienia z potwierdzeniem.
Co stanie się z moją subskrypcją zespołową w przestrzeni roboczej?
Jeśli należysz do obszaru roboczego (subskrypcja wielolicencyjna), tylko właściciele tego obszaru roboczego mają uprawnienia do anulowania subskrypcji. Jeśli właściciel zdecyduje się na anulowanie, będzie to miało wpływ na wszystkie licencje, a subskrypcja zostanie anulowana jednocześnie dla wszystkich administratorów i członków. Możesz zapoznać się z instrukcją dostosowywania uprawnień w naszym przewodniku „Role w Workspace – wyjaśnienie”.
Co się stanie po wygaśnięciu mojej subskrypcji?
Po zakończeniu okresu rozliczeniowego usługi przedpłaconej Twoje konto zostanie przeniesione do taryfy podstawowej.
- Wszystkie treści znajdujące się w Twoich folderach osobistych pozostaną dostępne.
- Nadal możesz organizować gry z wykorzystaniem tych Kahootów.
- Nie będzie można zapisać nowych zmian w swoich Kahootach bez uprzedniego usunięcia wszelkich funkcji premium lub typów pytań, które nie są już objęte planem podstawowym.
Rozwiązywanie problemów: Co zrobić, jeśli nie widzę przycisku „Anuluj”?
Jeśli nie widzisz opcji anulowania, sprawdź, co następuje:
- Zakup na urządzeniu mobilnym: Być może dokonałeś zakupu za pośrednictwem Apple lub Google. Poszukaj linku, który przekieruje Cię do odpowiedniego sklepu z aplikacjami.
- Rola w Workspace: Być może jesteś zwykłym członkiem Workspace, co oznacza, że tylko właściciel może anulować.
Najczęściej zadawane pytania
-
Czy mogę otrzymać zwrot pieniędzy, jeśli anuluję subskrypcję Kahoot? Anulowanie przedłużenia powoduje jedynie wstrzymanie przyszłych opłat; już uiszczone opłaty nie podlegają zwrotowi. Możesz jednak skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy (okresu na zastanowienie) w celu uzyskania natychmiastowego zwrotu środków, o ile złożysz odpowiedni wniosek w ciągu 14 dni od daty pierwotnego zakupu. Sprawdź sekcję „Zarządzaj subskrypcją” lub skontaktuj się z działem pomocy technicznej.
-
Co stanie się z moimi utworzonymi quizami Kahoot po anulowaniu subskrypcji? Utworzone przez Ciebie quizy Kahoot pozostają w Twoich osobistych folderach i nadal możesz je publikować. Aby jednak zapisać wszelkie nowe zmiany, należy usunąć funkcje premium, które nie są już dostępne w ramach planu podstawowego.
-
Dlaczego nie widzę przycisku „Anuluj” w ustawieniach mojego konta? Zazwyczaj ma to miejsce, gdy subskrypcja została zakupiona za pośrednictwem sklepu Apple App Store lub Google Play Store albo gdy użytkownik jest członkiem planu zespołowego Workspace, w ramach którego uprawnienia do rozliczeń posiada wyłącznie właściciel.
- Czy usunięcie mojego konta powoduje automatyczne anulowanie mojej subskrypcji? Nie. Usunięcie konta nie powoduje anulowania aktywnej subskrypcji ani nie uruchamia automatycznego zwrotu środków. Przed usunięciem konta należy zawsze anulować subskrypcję na stronie „Rozliczenia”.
Komentarze: 0
Zaloguj się, aby dodać komentarz.