Så här säger du upp en förnyelse av din webbprenumeration
Om du vill säga upp ditt Kahoot-abonnemang och stoppa framtida automatiska förnyelser har du kommit rätt. I den här guiden beskrivs hur du hanterar din fakturering för Kahoot, nedgraderar ditt Kahoot-konto och ser till att du inte debiteras för nästa faktureringsperiod.
💡 Var det här till hjälp? Prenumerera på vår Youtube-kanal för fler tips och Kahoot! handledning!
Genvägar:
- Hur fungerar avbeställning?
- Så här säger du upp (steg för steg)
- Vad händer med mitt Workspace Team-abonnemang?
- Vad händer när mitt abonnemang löper ut?
- Felsökning: Vad gör jag om jag inte ser knappen ”Avbryt”?
- Vanliga frågor
Hur fungerar avbeställning
Det är viktigt att förstå att uppsägning av din prenumeration inte är samma sak som att att radera ditt konto eller att använda din rätt att dra tillbaka.
-
Om duavbryter din prenumerationsförnyelse innebär det att du helt enkelt stoppar framtida automatiska förnyelser. Du kan fortsätta att använda ditt konto och alla dess förbetalda funktioner fram till slutet av din nuvarande faktureringscykel. Vanligtvis kan du avbryta förnyelsen direkt från dina kontoinställningar (se: Hur du avbryter).
Uppsägning av förnyelse träder i kraft i slutet av din nuvarande förbetalda period. Du och dina medlemmar i arbetsytan (om du har en teamplan) kommer att ha full tillgång till funktionerna i din plan fram till dess. Vi återbetalar inte redan betalda avgifter.
-
Ångerrätten (även känd som ångerfristen) är annorlunda. Detta gör att du kan säga upp hela din prenumeration med omedelbar verkan och få pengarna tillbaka. Detta alternativ är vanligtvis endast tillgängligt inom en kort tidsram, vanligtvis 14 dagar från ditt ursprungliga inköpsdatum. Beroende på din jurisdiktion kan du hitta en ångerknapp i din profil -> Manage subscription section. Alternativt kan du kontakta vårt supportteam direkt.
Observera att om du raderar ditt konto inom 14 dagar efter ett abonnemangsköp utlöses inte din ångerrätt. Din prenumeration kommer inte att återbetalas automatiskt bara för att du raderar ditt konto.
Så här avbryter du ett Kahoot!-spel webbprenumeration
- Logga in på ditt konto och öppna menyn för kontoinställningar.
-
Välj ”Fakturering ” i listan över inställningar.
-
På faktureringssidan klickar du på ”Hantera prenumeration” för att komma till ditt säkra betalningsområde.
-
I avsnittet ”Prenumeration” klickar du på ”Avsluta prenumerationen”.
- Följ anvisningarna för att bekräfta ditt val.
Vårt system kommer att be dig att bekräfta att du vill avbryta prenumerationen. Prenumerationen avbryts korrekt när du får -bekräftelsen för avbokning i systemet (se nedan). Se till att följa processen och bekräfta avbrottet tills anmälan med bekräftelse visas.
Vad händer med mitt Workspace Team-abonnemang?
Om du ingår i ett Workspace (abonnemang med flera licenser) är det endast Workspace-ägarna som har behörighet att säga upp abonnemanget. Om ägaren beslutar att säga upp abonnemanget påverkar det alla licenser, och abonnemanget kommer att sägas upp för alla administratörer och medlemmar samtidigt. Du kan läsa mer om hur du justerar behörigheter i vår guide ”Förklaring av roller i Workspace”.
Vad händer när mitt abonnemang löper ut?
När din förbetalda faktureringsperiod löper ut kommer ditt konto att nedgraderas till grundläggande åtkomst.
- Allt innehåll i dina personliga mappar kommer att förbli tillgängligt.
- Du kan fortfarande anordna spel med dessa Kahoot-spel.
- Du kommer inte att kunna spara nya ändringar i dina Kahoots utan att först ta bort eventuella premiumfunktioner eller frågetyper som inte längre ingår i ditt basabonnemang.
Felsökning: Vad gör jag om jag inte ser knappen ”Avbryt”?
Om du inte ser alternativet att avbryta, kontrollera följande:
- Mobilköp: Du kan ha köpt via Apple/Google. Leta efter en länk som leder dig till din respektive appbutik.
- Roll i Workspace: Du kan vara en vanlig medlem i ett Workspace, vilket innebär att endast ägaren kan avbryta.
Vanliga frågor
-
Kan jag få pengarna tillbaka om jag säger upp mitt Kahoot-abonnemang? Om du avbryter en förnyelse stoppas endast framtida debiteringar; redan betalda avgifter återbetalas inte. Du kan dock utnyttja din ångerrätt (ångerfrist) för att få en omedelbar återbetalning om du begär detta inom 14 dagar från det ursprungliga köpet. Titta under avsnittet ”Hantera prenumeration” eller kontakta supporten.
-
Vad händer med de Kahoot-spel jag har skapat efter att jag har sagt upp mitt abonnemang? De Kahoot-spel du har skapat sparas i dina personliga mappar, och du kan fortfarande vara värd för dem. För att spara eventuella nya ändringar måste du dock ta bort premiumfunktioner som inte längre ingår i basabonnemanget.
-
Varför syns inte knappen ”Avbryt” i mina kontoinställningar? Detta inträffar vanligtvis om du har köpt ditt abonnemang via Apple App Store eller Google Play Store, eller om du ingår i ett Workspace-teampaket där endast ägaren har behörighet att hantera fakturering.
- Avslutas mitt abonnemang automatiskt om jag raderar mitt konto? Nej. Att radera ditt konto innebär inte att en aktiv prenumeration sägs upp eller att en automatisk återbetalning utlöses. Se alltid till att säga upp din prenumeration via sidan ”Fakturering” innan du raderar ditt konto.
0 kommentarer
logga in för att lämna en kommentar.