Slik avbryter du en fornyelse av nettabonnementet ditt
Hvis du ønsker å si opp Kahoot-abonnementet ditt og stoppe fremtidige automatiske fornyelser, har du kommet til rett sted. Denne veiledningen forklarer hvordan du administrerer faktureringen for Kahoot, nedgraderer Kahoot-kontoen din og sikrer at du ikke blir belastet for neste faktureringsperiode.
💡 Fant du dette nyttig? Abonner på Youtube-kanalen vår for flere tips og Kahoot! opplæringsprogrammer!
Snarveier:
- Hvordan fungerer avslutning av abonnement?
- Slik sier du opp (trinn for trinn)
- Hva skjer med abonnementet mitt på Workspace Team?
- Hva skjer når abonnementet mitt utløper?
- Feilsøking: Hva gjør jeg hvis jeg ikke ser avbryt-knappen?
- Ofte stilte spørsmål
Hvordan fungerer avbestilling
Det er viktig å forstå at det å si opp abonnementet ditt ikke er det samme som å å slette kontoen din eller å bruke din rett til å trekke deg.
-
Hvis dusier opp abonnementsfornyelsen, stopper du ganske enkelt fremtidige automatiske fornyelser. Du kan fortsette å bruke kontoen din og alle forhåndsbetalte funksjoner frem til slutten av den gjeldende faktureringssyklusen. Vanligvis kan du avbryte fornyelsen direkte fra kontoinnstillingene dine (se: Hvordan avbryte).
Fornyelse av abonnementet trer i kraft ved utløpet av den gjeldende forhåndsbetalte perioden. Du og medlemmene av arbeidsområdet ditt (hvis du har et teamabonnement) vil ha full tilgang til abonnementets funksjoner frem til da. Vi refunderer ikke allerede innbetalt kontingent.
-
Angreretten (også kjent som angrefrist) er annerledes. Dette gjør at du kan si opp hele abonnementet ditt med umiddelbar virkning og få pengene tilbake. Dette alternativet er vanligvis bare tilgjengelig innen en kort tidsramme, vanligvis 14 dager fra den opprinnelige kjøpsdatoen. Avhengig av hvilken jurisdiksjon du befinner deg i, kan du finne en uttaksknapp i profilen din -> Administrer abonnement. Alternativt kan du kontakte supportteamet vårt direkte.
Vær oppmerksom på at sletting av kontoen din innen 14 dager etter et abonnementskjøp ikke utløser angreretten din. Abonnementet ditt blir ikke automatisk refundert bare ved at du sletter kontoen din.
Slik avbryter du en Kahoot! abonnement via nettleseren
- Logg inn på kontoen din og åpne menyen for kontoinnstillinger.
-
Velg «Fakturering » fra listen over innstillinger.
-
På faktureringssiden klikker du på «Administrer abonnement » for å få tilgang til det sikre betalingsområdet.
-
I delen «Abonnement» klikker du på «Avslutt abonnement».
- Følg instruksjonene for å bekrefte valget ditt.
Systemet vårt ber deg om å bekrefte at du ønsker å avslutte abonnementet ditt. Abonnementet er avsluttet når du mottar bekreftelsen fra systemet (se nedenfor). Sørg for at du følger prosessen og bekrefter avbrytelsen, helt til du ser bekreftelsen.
Hva skjer med abonnementet mitt på Workspace Team?
Hvis du er medlem av et arbeidsområde (abonnement med flere lisenser), er det kun eierne av arbeidsområdet som har rett til å si opp abonnementet. Hvis eieren bestemmer seg for å si opp abonnementet, påvirker dette alle lisenser, og abonnementet vil bli avsluttet for alle administratorer og medlemmer samtidig. Du kan lese om hvordan du endrer tilgangstillatelser i veiledningen vår «Forklaring av roller i Workspace».
Hva skjer når abonnementet mitt utløper?
Når din forhåndsbetalte faktureringsperiode utløper, vil kontoen din bli nedgradert til grunnleggende tilgang.
- Alt innholdet i dine personlige mapper vil fortsatt være tilgjengelig.
- Du kan fortsatt arrangere spill med disse Kahoot-spillene.
- Du vil ikke kunne lagre nye endringer i Kahoot-spillene dine uten først å fjerne eventuelle premiumfunksjoner eller spørsmålstyper som ikke lenger inngår i grunnabonnementet ditt.
Feilsøking: Hva gjør jeg hvis jeg ikke ser avbryt-knappen?
Hvis du ikke ser muligheten til å avbestille, kan du sjekke følgende:
- Kjøp via mobil: Du har kanskje kjøpt via Apple/Google. Se etter en lenke som fører deg til din respektive appbutikk.
- Rolle i arbeidsområdet: Du kan være et vanlig medlem av et arbeidsområde, noe som betyr at kun eieren kan avbryte.
Ofte stilte spørsmål
-
Kan jeg få pengene tilbake hvis jeg sier opp Kahoot-abonnementet mitt? Hvis du avbestiller en fornyelse, vil dette bare hindre fremtidige belastninger; allerede betalte kontingenter refunderes ikke. Du kan imidlertid benytte deg av din angrerett (angrefrist) for å få umiddelbar refusjon, dersom du fremmer kravet innen 14 dager etter det opprinnelige kjøpet. Sjekk delen «Administrer abonnement» eller ta kontakt med kundestøtte.
-
Hva skjer med Kahoot-spillene jeg har laget etter at jeg har avmeldt meg? Kahootene du har laget, forblir i dine personlige mapper, og du kan fortsatt være vert for dem. For å lagre eventuelle nye endringer må du imidlertid fjerne premiumfunksjoner som ikke lenger er tilgjengelige i grunnabonnementet.
-
Hvorfor ser jeg ikke «Avbryt»-knappen i kontoinnstillingene mine? Dette skjer vanligvis hvis du har kjøpt abonnementet ditt via Apple App Store eller Google Play Store, eller hvis du er medlem av et Workspace-teambeløp der kun eieren har faktureringsrettigheter.
- Blir abonnementet mitt automatisk avsluttet når jeg sletter kontoen min? Nei. Å slette kontoen din fører ikke til at et aktivt abonnement blir kansellert eller at det utløser en automatisk tilbakebetaling. Husk alltid å si opp abonnementet ditt via faktureringssiden før du sletter kontoen din.
0 kommentarer
Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.