Hoe annuleer je een verlenging van je webabonnement
Als je je Kahoot-abonnement wilt opzeggen en toekomstige automatische verlengingen wilt stopzetten, ben je hier aan het juiste adres. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je je Kahoot-facturering kunt beheren, je Kahoot-account kunt downgraden en ervoor kunt zorgen dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor de volgende factureringsperiode.
Vond je dit nuttig? Abonneer je op ons Youtube-kanaal voor meer tips en Kahoot! handleidingen!
Nuttige links:
- Hoe werkt annulering?
- Hoe kunt u opzeggen (stap voor stap)
- Wat gebeurt er met mijn Workspace-teamabonnement?
- Wat gebeurt er als mijn abonnement afloopt?
- Problemen oplossen: Wat moet ik doen als ik de knop ‘Annuleren’ niet zie?
- Veelgestelde vragen
Hoe werkt annuleren?
Het is belangrijk om te begrijpen dat het opzeggen van je abonnement niet hetzelfde is als het verwijderen van je account of het gebruiken van uw recht op opzegging.
-
Als je de verlenging van je abonnement annuleert, stop je eenvoudigweg toekomstige automatische verlengingen. Je kunt je account en alle prepaidfuncties blijven gebruiken tot het einde van je huidige factureringscyclus. Normaal gesproken kun je de verlenging direct vanuit je accountinstellingen annuleren (Zie: Hoe annuleren).
Verlenging wordt geannuleerd aan het einde van je huidige vooruitbetaalde periode. Jij en je workspace-leden (als je een teamplan hebt) hebben tot die tijd volledige toegang tot de functies van je plan. Reeds betaalde contributie wordt niet terugbetaald.
- Het herroepingsrecht (ook bekend als bedenktijd) is anders. Hiermee kun je je abonnement met onmiddellijke ingang volledig opzeggen en je geld terugkrijgen. Deze optie is meestal alleen beschikbaar binnen een korte periode, meestal 14 dagen vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum. Afhankelijk van je rechtsgebied kun je een intrekkingsknop vinden in je profiel -> Abonnement beheren. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met ons ondersteuningsteam.
Houd er rekening mee dat het verwijderen van je account binnen 14 dagen na aankoop van een abonnement je recht op opzegging niet activeert. Je abonnement wordt niet automatisch terugbetaald door je account te verwijderen.
Hoe kun je een Kahoot! annuleren? webabonnement
- Log in bij uw account en open het menu met uw accountinstellingen.
-
Kies ‘Facturering ’ uit de lijst met instellingen.
-
Klik op de factureringspagina op ‘Abonnement beheren’ om naar uw beveiligde betaalpagina te gaan.
-
Klik in het gedeelte ‘Abonnement’ op ‘Abonnement opzeggen’.
- Volg de instructies om uw keuze te bevestigen.
Ons systeem vraagt je dan om bevestiging dat je het abonnement wilt opzeggen. Het abonnement is correct geannuleerd als je in het systeem een bevestiging ontvangt van de annulering (zie hieronder). Volg het annuleringsproces goed op en bevestig de annulering tot je de bevestigingsmelding ziet.
Wat gebeurt er met mijn Workspace-teamabonnement?
Als je deel uitmaakt van een Workspace (abonnement met meerdere licenties), hebben alleen de eigenaren van de Workspace de bevoegdheid om het abonnement op te zeggen. Als de eigenaar besluit om het abonnement op te zeggen, heeft dit gevolgen voor alle licenties en wordt het abonnement voor alle beheerders en leden tegelijkertijd beëindigd. In onze handleiding ‘Workspace-rollen uitgelegd’ kun je nalezen hoe je de machtigingen kunt aanpassen.
Wat gebeurt er als mijn abonnement afloopt?
Zodra je vooruitbetaalde factureringsperiode afloopt, wordt je account teruggezet naar de basistoegang.
- Alle inhoud in uw persoonlijke mappen blijft beschikbaar.
- Je kunt nog steeds spelletjes organiseren met deze Kahoots.
- Je kunt nieuwe wijzigingen aan je Kahoots pas opslaan als je eerst alle premiumfuncties of vraagtypes hebt verwijderd die niet langer in je basisabonnement zijn inbegrepen.
Problemen oplossen: Wat moet ik doen als ik de knop ‘Annuleren’ niet zie?
Als je de optie om te annuleren niet ziet, controleer dan het volgende:
- Aankoop via mobiel: Mogelijk hebt u de aankoop via Apple/Google gedaan. Zoek naar een link die je naar de betreffende app store leidt.
- Workspace-rol: Je bent mogelijk een standaardlid van een Workspace, wat betekent dat alleen de eigenaar de Workspace kan opzeggen.
Veelgestelde vragen
-
Krijg ik mijn geld terug als ik mijn Kahoot-abonnement opzeg? Als u een verlenging annuleert, worden er alleen geen toekomstige kosten meer in rekening gebracht; reeds betaalde bedragen worden niet terugbetaald. U kunt echter gebruikmaken van uw herroepingsrecht (bedenktijd) om onmiddellijk uw geld terug te krijgen, mits u dit binnen 14 dagen na uw oorspronkelijke aankoop aanvraagt. Kijk in het gedeelte ‘Abonnement beheren’ of neem contact op met de klantenservice.
-
Wat gebeurt er met de Kahoots die ik heb gemaakt nadat ik mijn abonnement heb opgezegd? De Kahoots die je hebt gemaakt, blijven in je persoonlijke mappen staan en je kunt ze nog steeds hosten. Om nieuwe wijzigingen op te slaan, moet je echter de premiumfuncties verwijderen die niet langer beschikbaar zijn in het basisabonnement.
-
Waarom zie ik de knop ‘Annuleren’ niet in mijn accountinstellingen? Dit gebeurt meestal als je je abonnement via de Apple App Store of Google Play Store hebt aangeschaft, of als je deel uitmaakt van een Workspace-teampakket waarbij alleen de eigenaar factureringsrechten heeft.
- Wordt mijn abonnement automatisch opgezegd als ik mijn account verwijder? Nee. Het verwijderen van je account leidt niet tot het opzeggen van een actief abonnement of tot een automatische terugbetaling. Zeg je abonnement altijd eerst op via de pagina ‘Facturering’ voordat je je account verwijdert.
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.